IZO Twente
16 februari 2024

Mediant is initiatiefnemer van het mentaal gezondheidsnetwerk in Twente. Het heeft als doel om de ondersteuning van mensen met psychiatrische klachten anders te organiseren. Door het inzetten van de juiste expertise, zodat de passende zorg en ondersteuning samen met de patiƫnt op de juiste plek vanuit de juiste bedoeling wordt gegeven. Dit betekent een gezamenlijke opgave om anders en beter met elkaar de zorg te organiseren door een betere en bredere domein overstijgende samenwerking tussen sociaal domein, huisartsenzorg en GGZ. Hieruit zijn initiatieven ontstaan als regionale triage- en transfertafel en welzijn op recept. In IZO Twente is met elkaar gesproken over deze proeftuin. Met name over de vraag hoe we met elkaar vanuit de gemeenschappelijke opdracht van partijen in de gezondheidszorg en maatschappelijke dienstverlening vorm kunnen geven aan het mentaal gezondheidsnetwerk.

Zoeken op tag: