IZO Twente
17 juli 2019

Op 9 april ontving IZO Twente ruim 80 deelnemers voor de werkconferentie Niet Aangeboren Hersenletsel. We waren te gast bij Liberein op de locatie Bruggerbosch.

De inleiding tijdens de middag is verzorgd door Bianca de Geus, Klinisch neuropsycholoog bij Mediant. Er is gesproken over de verschillende oorzaken voor NAH. Dit zorgt voor een grote diversiteit in door de cliënt en omgeving ervaren klachten en problemen. Een aantal concrete situaties zijn in sketches nagespeeld en met het aanwezige publiek besproken.

De deelnemers konden vervolgens twee van de onderstaande workshops volgen:

Verder met hersenletsel in een zorginstelling. Verplichte eigen regie en zelfredzaamheid? door Bertine Gerritsen-Meulkes, coach bij de Twentse Zorgcentra

Download presentatie

Overschatten of overnemen? Eigen regie in de thuissituatie door Judith Teseling, ambulant begeleider in Lelystad en trainer Breinbasics bij InteraktContour.

Download presentatie 

Hersenletsel krijg je niet alleen: de roll(en) van het netwerk door Richard Zandberg door teamadviseur bij InteraktContour.

Download presentatie

Mentaal goed in je vel: de betekenis van ervaringen/prikkels en relaties met anderen door Simone van der Horst, gedragswetenschapper bij InteraktContour.

Download presentatie

Naslag materiaal: Samenspel in de driehoekVoorbijganger zoeker klantSofa modelOndersteuning in verwerkingsproces

 

 

Al tijdens de workshops en ook na afloop hebben we van de deelnemers vele enthousiaste reacties gekregen. Mede dankzij de motiverende  inspanningen van de inleider en de workshopleiders kunnen we met elkaar terugkijken op een heel goed gewaardeerde werkconferentie NAH.

 

Zoeken op tag: