IZO Twente
10 maart 2022

Op donderdag 7 april 2022 organiseert IZO Twente een werkconferentie over het thema werkplezier in de zorg …… door anders te kijken naar werkdruk. Wij nodigen je graag uit om geïnspireerd te worden door sprekers die elk een andere invalshoek van het thema behandelen. Zowel het in de zaal aanwezige publiek als de deelnemers die de sessie volgen via een live-stream kunnen actief meedoen. De inloop is vanaf 13.00 uur. We beginnen om 13.30 uur met een welkom. De rest van het programma ziet er als volgt uit:

 

Meer werkplezier door andere vormen van ondersteuning-Henk Abels                                 13.40-14.15 uur

Breder kijken naar mogelijkheden om zorgprofessionals te ontlasten en/of te ondersteunen in de uitvoering van hun werkzaamheden is veel meer dan alleen een creatieve oplossing.

Bij Zorgcentrum De Posten wonen studenten die helpen bij welzijnsactiviteiten en zij ondersteunen de medewerkers woonplezier. Cliënten van Aveleijn, een instelling die mensen met een verstandelijke beperking of een lage sociale redzaamheid ondersteunt bij het leven vol betekenis, hebben een eigen werkplek bij De Posten. Zij bezorgen bijvoorbeeld maaltijden en dragen bij aan een zinvolle dag.

Hoe dat in werkt, welke positieve ervaringen en werkplezier dit oplevert, bespreken we met een zorgmedewerker, een student, een cliënt van Aveleijn en zijn begeleider.

Over de kracht van de natuur bij stress-Vlog van Philia Spijker, wandelcoach                         14.15-14.30 uur

 

Plezier in je werk met mindfulness-Yda Schuitema                                                                   14.35-15.05 uur

Mindfulness is de laatste jaren steeds bekender geworden. Mindfulness betekent dat je je volledig bewust bent van de huidige ervaring. Vrij vertaald betekent dat dat je met aandacht aanwezig bent in het ‘hier en nu’ en niet of veel minder bezig bent met wat gebeurd is of wat er allemaal nog moet gebeuren.

Wat niet zo bekend is, is dat je mindfulness ook kunt inzetten om je werkplezier te vergroten. Je kunt oefeningen vanuit de mindfulness gebruiken om even tot jezelf te komen. Tijdens de werkconferentie neemt Yda Schuitema je mee in mindfulness; ten eerste door wat theoretische achtergrond te geven, maar ook door daadwerkelijk te oefenen.

Yda Schuitema heeft al jarenlang ervaring in de zorg, in allerhande functies. Momenteel werkt ze als geestelijk verzorgster, volgt zij een opleiding tot rouwtherapeut en is ze gecertificeerd mindfulness trainster.

 

15.05-15.25 uur             Pauze

 

Werkplezier & Geluk-Wendy Grouve                                                                                         15.30-16.35 uur

 

Gedragswetenschapper en geluksexpert Wendy Grouve neemt je mee in de wereld van werkplezier en geluk.

 

Termen als geluk en plezier worden vaak afgedaan als ‘soft’ en ‘vaag’, maar dat wordt deze bijeenkomst absoluut niet. Je ontdekt de fijne kneepjes van de positieve psychologie (gelukskunde) en welke invloed jij hebt op jouw werkplezier.

 

Je ontdekt wat jij kunt doen voor meer werkplezier en je zal merken dat kleine veranderingen al snel een positief effect hebben op jou én je omgeving. Het is hartstikke leuk om te doen én het werkt direct.

Om 16.45 uur sluiten we af.

Geïnteresseerd? Geef je dan direct op! Deelname is gratis voor alle medewerkers en stagiaires van zorginstellingen die lid zijn van IZO Twente. Wil je weten of jouw instelling lid is? Kijk voor meer informatie op www.izotwente.nl

Opgeven voor de bijeenkomst kan tot en met woensdag 30 maart 2022.

We hebben plek voor maximaal 80 deelnemers in zaal Agora in gebouw de Vrijhof (gebouw 47) op het terrein van UTwente in Enschede. Route naar zaal Agora, gebouw De Vrijhof, UTwente-Enschede: *UT Plattegrond Bewegwijzer A4 2019 December.indd (utwente.nl)

We houden ons aan de geldende Corona-maatregelen.

Het is ook mogelijk om de werkconferentie via een live-stream te volgen. Maak ook vooral gebruik van deze mogelijkheid als je fysiek had willen komen, maar je je bij nader inzien niet zo lekker voelt. Een link naar de stream wordt t.z.t. verstuurd.

De bijeenkomst wordt opgenomen. De video, presentaties en evt. foto’s zijn na afloop van de bijeenkomst op de website van IZO Twente terug te vinden.

Voor deze werkconferentie wordt bij V&VN een accreditatie aangevraagd. Als je de punten door ons wilt laten registreren, vermeld bij opgave de gevraagde registratienummers.

Een definitieve bevestiging van deelname volgt rond 1 april 2022.

AANMELDEN

 

 

Zoeken op tag: