IZO Twente
16 juni 2017

Op donderdag 15 juni organiseerde de IZO Twente werkgroep Mentaal Welbevinden de werkconferentie Palliatieve Zorg. We waren te gast bij in het theater van Mediant locatie Helmerzijde. DeĀ inleidingĀ in het onderwerp palliatieve zorg werd gepresenteerd door Maureen Bijkerk van IKNL.

Daarna waren er workshops te volgen. Ankana Spekkink (UvH) en Jasmijn de Lange (V&VN) verzorgden samen de workshop gezamenlijke besluitvorming. Ankana en Jasmijn hebben onderzoek gedaan naar gezamenlijke besluitvorming. Publicatie

Download presentatie

Anton Scholte, geestelijk verzorger van ZGT en Wilma de Jong, geestelijk verzorger van Livio gingen in gesprek over palliatieve zorg met behulp van verhalencirkel en kwiekbekjes. Anton begon met het voorlezen van het verhaal ‘de brief in het nachtkastje’. Na afloop van de werkconferentie is aan alle deelnemers een kwiekbekje van Bureau Kwiek uitgereikt, een handig hulpmiddel in de dagelijkse praktijk. Meer informatie

Marcel Kiers en Simone Barelds, beiden in de zorg werkzaam bij Liberein locatie Bruggerbosch hebben een inkijk gegeven in de mogelijkheden van het samenstellen van een palliatieve zorgbox.

Download presentatie

Zoeken op tag: